Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Jótanácsok képes leírás - Kft alapítás, feltételei és menete.tlap.hu
részletek »

Jótanácsok - Kft alapítás, feltételei és menete.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kftalapitas.tlap.hu » Jótanácsok
Keresés
Találatok száma - 10 db
Alapítás költségek

Alapítás költségek

A változások aktualitása miatt elsőként a kft alapítás feltételeinek módosulásáról közlünk néhány gondolatot, azt követően pedig a kft alapítás eddig is érvényben lévő feltételeivel foglalkozunk. Privát véleményünk: szerencsés lenne a törzstőke leszállításhoz, illetve a végelszámoláshoz hasonlóan kötelezővé tenni az üzletrész átruházási szándék cégjegyzékben való közzétételét, ahol a hitelezők vétójogot gyakorolhatnának.

Alapítás menete

Alapítás menete

Minden a kft alapításról. Részletes leírások a kft alapítás folyamatáról onnan kezdve, hogy milyen cégformát szeretne alapítani, mlyen körülmények között, mennyi törzstőkével. A kft alapítás bonyolításakor ki kell jelölni legalább egy ügyvezető igazgatót. Az ügyvezető igazgató képviseli külső harmadik személyekkel szemben a céget, jegyzi a céget, látja el a képviseleti feladatokat, köt a cég nevében jogügyleteket a kft alapítás után, gyakorlatilag ír alá szerződéseket. Mindenről részletesen.

Alapítási feltételek

Alapítási feltételek

Fontos a kft alapítás feltételei kapcsán a cégnével összefüggésben, hogy a cégforma sem elegendő önmagában a megkülönböztetésre, így amennyiben pl.: már ugyanolyan nevű, de zrt-ként működő társaság már van bejegyezve, úgy szintén más nevet kell választanunk.

Cégalapítás teljes leírás

Cégalapítás teljes leírás

Mielőtt bármihez fogunk cégalapítással kapcsolatban, az első vállalkozás alapítása nem egyszerű feladat és rengeteg információt kell összegyűjteni előtte. Az időt ne sajnáljuk rászánni az információ megszerzésére. Mindenképpen kellően tájékozódjunk kft alapítás előtt.

Céget szeretne alapítani? Mi segítünk Önnek!

Céget szeretne alapítani? Mi segítünk Önnek!

Cégalapítás lehetőségei, miként és hogyan? Minden, amit érdemes tudni a cégalapításról. Mi a cégalapítás rendszere és menete. Az oldalon olvashatunk kivalló cikkeket arról, milyen törvényi követelményei és kötelezettségei vannak egy cégalapításnak az új Ptk. alapján. Milyen cégformák vannak és melyiknek milyen törzstőke feltétele, van. A bejegyzésekben olvastunk különböző adózási formákról, pl.: kata adózás, Áfa-kör és egyéb fizetendő járulékokról. A cég vezető tisztségviselőinek illetve a cégtagoknak milyen kötelezettségvállalásai vannak.

Cégjoggal kapcsolatos információk

Cégjoggal kapcsolatos információk

Kft alapításához a tagok vagyoni hozzájárulása szükséges, amelynek minimuma 500.000. Ft törzstőke (jegyzett tőke). A törzstőkét a tagok törzsbetétei alkotják. Egy tag törzsbetétjének összege nem lehet kevesebb mint 100.000. Ft és tízezerrel maradék nélkül oszthatónak kell lennie. A tagok vagyoni hozzájárulása lehet pénzbeli, illetve nem pénzbeli (apport). A pénzbeli hozzájárulás bármilyen pénznemben történhet. A cégbejegyzési kérelem benyújtásáig a tagok kötelesek a pénzbeli hozzájárulás legalább 50%-át, azaz minimum 250.000. Ft-ot befizetni a társaság házipénztárába, vagy bankszámlájára. A be nem fizetett részt a cég bejegyzésétől számított egy éven belül kell rendezni. Ennek esedékességéről és a befizetés módjáról a felek a társasági szerződésben rendelkeznek.

Dolgozói juttatások adózása

Dolgozói juttatások adózása

Cafetéria változás - reformok a dolgozói juttatások területén. Tudta, hogy a béren kívüli juttatások többsége adó-és járulékmentes? Végre búcsút inthet a juttatások adózásának! Döntsön az adómentes cafeteria kártya mellett, csökkentse vállalkozása kiadásait 15%-kal! Alkalmazottainak kitartó munkáját adómentes juttatások felhasználásával is megköszönheti. Az online cafetéria 40%-kal olcsóbb, mint a béremelés! Költséghatékony cafeteria juttatások a Sponsoremnél. Velünk a béren kívüli juttatás bevezetése gyerekjáték lesz!

Kft cégnév megválasztása

Kft cégnév megválasztása

Amikor odaérünk, hogy kft alapítás van folyamatban, már nem nagyon van időnk a cég nevén gondolkodni, ezért célszerű előre megegyezni a társakkal. A cég nevének el kell térnie egy már létező cég nevétől jól leválaszthatóan. Ez a gyakorlatban általában 4-5 karakteres eltérést jelent, ami nem könnyű feladat tekintve, hogy több mint félmillió működő cég van Magyarországon. A Cégbíróság már számeltérést nem vesz figyelembe, tehát ha valaki egy létező cégnévhez hozzárakja pl. a '2010'-szót, azt ugyanannak veszi, mintha hozzá sem tette volna, az nem számít eltérésnek.

Miért kft alapítása az ideális cégforma

Miért kft alapítása az ideális cégforma

A kft alapítás kezdetén ha megkérdezzük szakértők véleményét, szinte mind egyszerre mondaná ugyanazt: kft alapítás. Magyarországon jelen pillanatban a kft alapítás a leggyakoribb alapítási forma, a cégbejegyzések kb. 95%-át jelenti. Korábban nagy számban alakultak betéti társaságok, ennek oka főleg az volt, hogy a kft alapítás esetén a cég rendelkezésére 1 millió később 3 millió forintot kellett bocsátani, ezt is úgy, hogy csakis bankszámlára lehetett teljesíteni. Azóta rengeteget változtak a cégalapítási szabályok.

Hirdetés
Százezres bukások fapados cégalapítás miatt

Százezres bukások fapados cégalapítás miatt

A kft alapítás cégeljárás folyamán Ön és az ügyvéd között nincs szükség harmadik szereplőre (pl. egy cégre), ha ilyen szövegekkel találkozik, ott feltehetőleg jogszabálysértés is történik, vagy a cégbejegyzési eljárásnak egy lényegesen rizikósabb útjára lépett, amelynek a kimenetele kétséges. Nincs hiteles jogi segítség!

Tuti menü